Exista o gama variata de accesorii pentru cosurile de fum, selectia acestora realizandu-se in functie de preferintele si necesitatile dumneavoastra. Fie ca ne raportam la elementele lor constitutive, sau la piesele de racord ce fac legatura intre generatorul de caldura si structura cosului, calitatea accesoriilor este un aspect deosebit de important, deoarce fiecare componenta sau material adiacent inglobeaza un liant care va aduce un plus de functionalitate. Costurile lor sunt variate, depinzand in mare masura si de rolul indeplinit: fixare sau protectie.
In primul rand, puteti miza pentru kit suplimentar de izolatie. Acest articol este realizat din placi dublu stratificate, aducand in prim plan un mix de materiale si panouri statice fibrobazaltice. Rolul definitoriu pentru aceasta componenta este reprezentat de asigurarea unei densitati suficiente intre peretii casei si structura cosului de fum pentru care ati optat anterior. Eficienta kitului este sporita in cazul constructiilor din lemn, majoritatea persoanelor profitand de versatilitatea cosurilor de fum pe care le pot monta in siguranta si pe peretii acoperiti de lambriuri.
Tencuirea este o procedura deosebit de importanta, care ofera acestei structuri rezistenta si durabilitate in timp. Indiferent de materialul din care acesta este confectionat: inox sau ceramica, protectia importriva agentilor externi devine esentiala pentru a-i spori durata de viata si rezistenta fara de intemperiile variate: precipitatii solide si lichide, temperaturi extreme. Procedeul de tencuire este relativ simplu, fiind realizat cu ajutorul unui ansamblu diversificat, compus din: tesatura confectionata din fibra de sticla, un puternic adeziv refractar si un sistem compact de coltare exterioare. Aceasta procedura primara reprezinta un suport ideal pentru toate categoriile de finisaj caracteristice unui cos de fum, materialele utilizate pentru designul final fiind variate din punct de vedere estetic: populara caramida aparenta, vopsea decorativa sau o tencuiala ce ofera iluzia de piatra naturala.
Adezivul utilizat pentru imbinarea armonioasa a structurilor componente trebuie sa respecte standarde calitative superioare, doar asa reusind sa sigileze eficient orice crapatura sau deschizatura care i-ar putea reduce functionalitatea perfecta. Pentru ca in interior se desfasoara constant procese de ardere, devine imperativ ca acest material sa fie imun la actiunea agentilor corozivi eliberati. Nu puteti miza pe un produs care nu respecte aceste conditii calitative, precum rezistenta la umiditate, la procesele de coroziune si abraziune si la temperaturile foarte ridicate, deoarece riscati degradarea rapida a cosului, mai ales sub influenta anumitor socuri mecanice sau termice.