Investiile in baze sportive amenajate pe baza gazonului artificial reprezinta o idee de afacere ce poate genera profit pe o perioada indelungata de timp, deoarece ofera conditii prielnice de practicare a sporturilor de tip outdoor atat sportivilor de performanta cat si oamenilor obisnuiti.
Dornici sa iasa din rutina serviciului, oamenii apeleaza la tot felul de modalitati de relaxare, in special in weekenduri. Multi prefera mallul, puburile, cluburile, etc. Piata este suprasaturata de asemenea oferte, iar un antreprenor cu spirit de initiativa poate sesiza o nisa in segmentul atragerii populatiei pentru a se relaxa, facand sport in acelasi tip.Terenuri sportivele ce pot fi inchiriate in tara noastra exista, mai ales in marile orase, insa piata este departe de a fi saturata.
Asta pentru ca un procent mic din populatie, in special poplatia tanara de sex msculin, apeleaza la aceste servicii. Dar chiar si acest segment de clienti nu este suficient. Asta nu inseamna ca acest tip de afacere nu este profitabila. Este si va fi pentru acela care va gasi solutia marketingul aplicabil tuturor clientilor, indiferent de sex, categorie sociala sau de varsta. Pentru ca sportul este sanatate, iar sanatatea o cautam cu totii. Sportul poate fi si factor educativ, socializator si relaxant.
O iesire din rutina zilnica cu psobile implicatii pozitive asupra sanatatii noastre mentale si corporale. Ca si antreprenor, trebuie sa stiti ca puteti obtine finantare pentru a construi aceste terenuri atat prin programele operationale sectoriale dezvoltate de Uniunea Europeana in tara noastra, cat si din partea programelor de sprijinire a tinerilor antreprenori derulat de catre Guvernul Romaniei.
Trebuie sa aveti un proiect viabil din punct de vedere economic, iar acet tip de afacere este bine vazut de catre comisiile de finantare deoarece ofera servicii in folosul comunitatii. Trebuie ca atunci cand concepeti afacerea sa va ganditi la tarifele care urmeaza sa le practicati, vadul comercial tintit si costurile de intretinere aferente oricarei afaceri: canalizare, apa, curent, vestiare, etc.