Reprezentand o conexiune magica stabilita intre savoarea dulciurilor si arta culinara, tortul isi conserva statutul de simbol al aniversarilor. El este cu atat mai important in situatia de fata, caci vorbim despre copilasii cu varste fragede care se lasa usor impresionati de design, ori de asa -zisul ambalaj culinar. Nimeni nu spune ca este simplu sa intuiti ce tort i-ar placea copilasului vostru astfel incat initiativa sa fie perceputa ca o surpriza, insa cu siguranta veti gasi un ragaz de timp pentru a-i descoperi gusturile cu putin timp inainte de eveniment.
In principiu, cand vorbim despre un copilas cu o varsta ceva mai frageda, intuitia ne spune sa mizam pe torturi pentru copii pregatite la comanda, astfel incat ideile noastre sa fie cat mai bine puse in practica. La maturitate, prea putin va conta modul in care arata prajitura aniversara, ci mai degraba vom ramane fara cuvinte prin prisma compozitiei. Exceptiile vor fi tot evenimentele cu o importanta majora, asa cum ar fi nunta. Insa, revenind la lumea copilasilor nostri, exista cateva aspecte la care trebuie sa ne gandim inainte de a comanda tortul pentru aniversare.
Tematica petrecerii. Nu de putine ori, copilasii isi doresc petreceri cat mai inovative, pline de personalitate si culoare. Conform cu tematica aleasa, care poate fi una desprinsa din paginile unei povesti sau din lumea desenelor animate, tortul poate contine imaginile supereroilor preferati, a printeselor din basme ori a personajelor Disney. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa analizati gusturile copilasului in materie de jucarii si desene pentru a gasi o tematica potrivita pentru aniversarea acestuia pe care sa o imprumutati si in momentul in care ganditi „designul tortului”. Exista si o alta optiune, mai precis aceea de a comunica tematica respectivului cofetar, astfel incat el sa se gandeasca la un ornament pe msura.
Compozitia prajiturii. Multitudinea aromelor reprezinta ultimul aspect asupra caruia ar trebui sa ne ingrijoram, mai ales daca micutul nostru nu poseda o fire pretentioasa. Cu toate acestea, exista anumite ingrediente pe care ar fi bine sa le evitati in ansamblul prajiturii, tocmai pentru ca ele beneficiaza de un gust foarte pregnant. Din aceasta categorie amintim fructele confiate, asa cum ar fi stafidele, caisele ori ciresele, migdalele si nucile, dar si laptele de cocos. In plus, incercati sa mizati pe arome cat mai clasice, imbinand intr-o maniera armonioasa blatul de ciocolata cu decoratiunile din frisca si martipan.
Marimea. Un aspect foarte important, caci tortul este bun cat inca este prospat. Mai mult ca sigur nu va doriti sa ramaneti cu un surplus, insa nici nu vreti ca portiile sa fie prea mici pentru cei prezenti. Pentru a lua o decizie potrivita va recomandam sa aveti o evidenta clara a invitatilor, facand o diferenta intre numarul adultilor si cel al copiilor.
Eventualele alergii ale copilasilor. In prima parte a copilariei cei mici pot manifesta diverse sensibilitati si alergii alimentare, consecintele fiind destul de neplacute. Pentru a nu risca astfel de momente, sfatul nostru este acela de a solicita din partea parintilor alimentele la care copilasii lor sunt alergici, ingredientele respcective urmand a fi excluse din tort. Nu de alta, dar cei mici sunt prea putini atenti la aceste detalii si, mai mult ca sigur, nu vor rezista tentatiei de a gusta o particica din felia de tort pe care au primit-o.