Fara sa ne dam seama, imprimantele au devenit inca din a doua jumatate a anului 1950 o necesitate indispensabila noua, generatiei secolului 21. Poate ca in momentul de fata, cand cititi acest articol nu realizati realmente confortul pe care il ofera aceasta componenta exterioara a calculatorului dumneavoastra, insa utilitatea este reala. Bineinteles, capacitatea de tehnoredactare, imprimare, a unei imagini sau a unui text depinde si de tipul de imprimanta folosit.
Cele mai intalnite modele sunt: matriceale, model vechi care nu prea se mai foloseste in prezent dat fiind faptul ca urmatoarele tipuri prezentate sunt cu mult superioare. Primele imprimante matriceale aparute aveau 4 ace cu care se tipareau imaginile( creand senzatia ca avem de a face cu o masina de scris ). Acest model insa nu este acceptat de nici un Windows, singurul tip de imprimanta matriceala acceptat fiind cel care contine 24 de ace. Alte modele sunt: cu jet de cerneala, acest tip a devenit foarte populat de la jumatatea secolului 20 cand preturile au scazut radical.
Reincarcarea de cartuse imprimante si-a castigat o foarte mare populariate in randul populatiei de achizitionari, dat fiind faptul ca este mult mai convenabila aceasta varianta, decat achizitionarea unor cartuse noi al caror preturi este dublu. Insa si aceasta metoda poate avea prejudiciile ei, spre exemplu potrivirea kitului de reincarcare cartuse toner cu tipul imprimantei folosite, in caz contrar riscati ca imprimanta sa aiba de suferit defectiuni care pot duce chiar la probleme majore are functionarii acesteia, precum si la deteriorarea „capului de imprimare”, denumit si „iesire”.
Producatorii nu recomanda sa faceti din aceasta practica o obisnuinta, mai exact sa nu reincarcati cartusele imprimantei de mai mult de 2-3 ori din cauza efectelor ce pot aparea, cele enumerate mai sus. De aceea acordati o importanta sporita acestui lucru, chiar daca reincarcarea cartuselor a devenit o adevarata afacere, costurile achizitionarii unei imprimante noi vor depasi cu mult pretul unor cartuse noi.