Am decis sa ne construim ceva. Proprietate privata evident. Nu avem incredere in constructor si ne decidem sa alegem cu mana noastra materialele de constructii pe vrem sa le folosim pentru viitoarea constructie. Problema este ca nu avem cine stie ce cunostinte in domeniu, evident suntem sceptici cu privire la recomandarile depozitarilor (depozite de materiale). Normal, si ei vor sa ne vanda ceva si nu pe bani putini. Pasii pentru alegerea celor mai bune materiale incep de la necesar. Acesta va va fi inmanat de proiectant o data cu proiectul.
Aveti o lista completa cu necesarul pentru constructie. Intai incercati sa intelegeti despre ce este vorba: ce inseamna otel beton, plasa sudata, cum se fac armarile, dimensiunile optime, cum este treaba cu greutatile specifice fiecaruia. Trebuie sa fiti atenti la faptul ca ieftin nu inseamna bun si scump nu inseamna calitate.
Dar sa nu mai lungim, acum vorbim de otelul beton. Dimensiunile uzuale sunt dupa cum urmeaza: PC52 8-25 mm, OB37 6-12 mm. Vom afla ca otelul beton OB37 se foloseste pentru etrieri, iar PC52 pentru armare. Ulterior, in functie de ceea ce va trebuie voua conform necesarului, extrageti din proiect greutatile specifice fiecarui materiale, pentru a nu fi inselati la cantar de catre comerciantii de materiale de constructii.
Aspectul fizic al otelului beton nu conteaza foarte mult din punct de vedere calitativ. Este ok daca este putin ruginit, cu conditia sa nu fie complet oxidat. Provenienta materialului este la fel, nu foarte importanta, atata timp cat verificati daca otelul beton este in normativele impuse de legea romana. Asta poate fi verificata prin certificatele de calitate si declaratiile de conformitate emise de producatori.
Nu cumparati din primul magazin. O cercetare online facuta in prealabil este bine-venita. Sunt deja foarte multe magazine online de materiale de constructii de unde va puteti documenta si chiar comanda marfa necesara.