Acest articol se adreseaza celor care detin un blog sau un site de nisa si au decis sa aloce o buna perioada din timpul redactarii articolelor realizarii unor review-uri pentru diferite modele de laptopuri. Tehnica de redactare nu ar trebui sa fie diferita de stilul prin care v-ati fidelizat cititorii, poate doar prezenta intr-un raport cat mai calibrat a unor date tehnice care se vor dovedi utile pentru cei care parcurg articolele voastre.
Din acest punct de vedere, daca detineti un blog personal sau unul de tehnologie, o revista IT sau un portal de stiti si ghiduri utile, luati in calcul publicarea unor articole de tip review pentru modelele de laptopuri aflate la mare cautare. Avantajul unor astfel de articole? Datorita numarului constant ridicat al persoanelor interesate de asemenea produse IT, va puteti creste traficul pe site, oferiti informatii utile prin care atrageti noi vizitatori fideli ai paginii voastre si va puteti spori castigurile abordand o tehnica relativ uzuala de monetizare a unui site: afilierea.
3 detalii de baza daca doresti sa faci un review perfect
Sunt diferite aspecte de care fiecare cititor tine cont atunci cand citeste un review, pornind de la calitatea informatiilor transmise, modul in care formulati si prezentati ideile, aranjarea in paginii si pana la galeriile de imagini sau video-urile regasite in continutul articolului. Aceste indeletniciri si potriviti raportandu-ne la vizitatori se dobandesc in timp si trebuie finisate constant pentru a multumi pe toata lumea.
Pe langa aceste caracteristici esentiale pentru orice redactor online, iti prezint numai putin de trei idei de baza care te vor ajuta sa scoti maxim din fiecare review pe care il realizezi.
Nu scapa niciun detaliu tehnic important sau mai putin relevant
Incerci sa adopti un stil care sa aduca un plus important de informatie? Este foarte corect ceea ce ai in plan insa nu uita ca fiecare detaliu este important pentru un potential cumparator al acelui laptop. Daca ai ales sa dezbati despre placa video, placa de baza, display sau baterie, nu uita ca si numarul de porturi este relevant, la fel cum capacitatea bateriei sau autonomia in diferite conditii pot deveni aspecte de luat in calcul in cazul unei potentiale achiziti.
Un review este citit atat de catre persoanele avide de tehnologie cat mai ales de cei care au in plan achizitionarea modelului pe care voi il disecati. Un review complet va aprofunda caracteristicile tehnice de baza si va prezenta in mod cert alte aspecte pe care multi le-ar considera irelevante dar pe care un cunoscator le apreciaza.
Pune mare pret pe imaginile atasate in review-ul tau
Fie ca este o imagine singulara, plasata intr-o anumita arie a review-ului, fie ca esteo galerie multimedia de o anumita complexitate, ai mare grija la cum incadrezi aceste materiale si la ce calitate alegi sa le prezinti.
De regula, este important ca imaginile sa fie asezate in zona in care se discuta despre componenta sau caracteristica respectiva, cititorul va avea o imagine de ansamblu mult mai inchegata. Pe de alta parte, poti miza pe diferite materiale descriptive, asezate sub fiecare imagine, mod prin care face o corelatie intre text si poza pe care ai ales sa o prezinti.
Orice review ar trebui sa fie incheiat printr-o concluzie si un rating
Dezbatem asupra unui produs IT, motiv pentru care concluzia celui care realizeaza review-ul ar trebui sa fie prezenta la finalul articolului. In cazul laptopurilor, daca esti cunoscator temeinic al domeniului si vrei sa faci o anumita recomandare, nu ezita sa tragi o concluzie, mai ales in eventualitatea in care ai avut prilejul de a testa laptop-ul in diferite conditii de mediu sau operationale.
Ca un review sa fie concluzionat perfect, poti puncta cateva note pe care sa le acorzi laptopului in diferite circumstante. Daca este un laptop dedicat gaming-ului, poti miza pe rating-uri pentru placa video, display sau tastatura si alte accesorii pe care un gamer le-ar utiliza in cazul diferitelor jocuri populare de pe piata.
Voi cum construiti un review pentru un produs din sfera IT?