Pasul 4: Aerisit si scarificati
In continuare, gazonul tau trebuie aerisit si / sau scarifat. In afara taierii, este importanta indepartarea stratului mort(acele patrate moarte de culoare alb-maronie). Stratul mort limiteaza miscarea apei, aerului, ingrasamantului si a altor nutrienti. Furculitele sau o rola cu varf trebuie utilizate pentru a crea gauri de cel putin 20 de centimetri adancime in sol. Scarificarea (care ar trebui facuta o data pe an) este grebla mai invaziva, mecanica a gazonului.
Pasul 5: Buruieni si furaje
Folositi o combinatie de ingrasaminte, care va hraneste iarba si preemergent, un erbicid care previne buruienile si crabul. Dupa sase-opt saptamani, aplicati din nou, impreuna cu un ucigas de buruieni. Multe marci de gazon ofera o combinatie preemergenta si ucigasa de buruieni intr-una singura, reducand costul si timpul de aplicare.
Pasul 6: Completati spatii libere
Desfaceti solul gol cu o grebla de gradina, apoi distribuiti un strat uniform de seminte. Radeti usor semintele in sol, in putul de apa si acoperiti usor cu fan pentru a descuraja pasarile si a preveni spalarea. Varfurile trebuie sa apara in aproximativ trei saptamani. Majoritatea producatorilor de seminte fac amestecuri concepute pentru cresterea rapida a ierbii pe punctele chel.
Pasul 7: Irigati
Apa incet, profund si rar. Udarea in fiecare zi creeaza „picioare umede”, facand iarba mai sensibila la boli. Cantitati juste de apa distribuita mai rar (o data sau de doua ori pe saptamana) creeaza radacini puternice. Pentru a va pregati vara de gazon necesita mult timp si efort (sau un profesionist de gazon care poate avea grija de acest lucru pentru dvs.), dar odata ce veti avea un gazon verde luxuriant, va veti intreba cum ati facut-o vreodata.