Incercati sa inlocuiti produsele apartinand unor marci renumite cu cele din productia proprie a hypermarket-ului. Acestea sunt mult mai ieftine, ca parte a strategiei de marketing, iar calitatile lor nu difera neaparat de ale celorlalte. De multe ori doar numele sau eticheta genereaza costuri nejustificat de mari.
Incercati sa va rezumati, pe cat posibil, la alimentele de sezon si la cele romanesti. Tot ceea ce este importat si crescut in sere va fi, automat, mult mai scump, si mult mai putin sanatos. Fructele si legumele de sezon sunt ceea ce va trebuie.
Urmariti acele produse al caror termen de valabilitate se apropie de sfarsit, dar nu le cumparati decat daca sunteti siguri ca le veti prepara in timp util. Pretul acestora scade pe masura ce se apropie termenul limita, fara ca proprietatile lor sa fie alterate. Ca regula, termenul de valabilitate este data de la care producatorul nu mai poate garanta pastrarea in stare buna a acelui aliment, dar nu reprezinta neaparat data la care acel aliment se va strica.
Lista acestor metode de control al bugetului in cura de slabire poate continua. Cu putina determinare, fiecare dintre noi poate identifica anumite strategii. Important este sa stim exact ce vrem si sa facem cumparaturile din timp, urmaring locatiile cu preturile cele mai accesibile, al caror raport cost – calitate sa fie satisfacator. Nu uitati sa tineti cont si de ingredientele aflate la baza acelor pastile de slabit pe care le folositi, pentru a identifica, intr-o anumita masura, ce alti nutrienti va sunt necesari in alimentatia zilnica, in afara celor pe care ii absorbiti deja pe aceasta cale.