Ideea mi-a venit undeva prin primăvară, când, fiind într-un hypermarket, am constatat cum foarte multe tipuri de bere stau neatinse pe rafturi deoarece lumea nu cunoaște detalii despre berile aduse “de afară”. M-am gândit la un blog din care să obții informații utile despre berile mai puțin cunoscute pe la noi, și de ce nu, și despre cele consacrate. Nu știam exact ce ar trebui să fie și nici cum ar trebui să arate produsul final. Știam doar că este nevoie de un site care să trateze mai detaliat subiectul ăsta de pe… buzele pasionaților băutori.
Am început să conturez ideea, să schițez layoutul siteului, am cumpărat domeniul și… a venit perioada calduroasa. Am abandonat pentru moment proiectul și l-am lăsat să tânjească undeva într-un draft ascuns.
Între timp, oameni mai rapizi și cu mintea limpede de bere au intrat pe on-line cu proiecte similare și mi-au răpus elanul pe care-l aveam inițial. Mai întâi Chinezu a lansat Blog de bere, apoi, Catalin a intrat și el pe nișă cu Berarul. Am descoperit, mai apoi, Pauza de bere (ceva mai vechi) și HomeBrew, ambele foarte utile în domeniul berăritului.
De azi, desfac și eu capacul unei beri reci și o pun pe masă, alături de multe altele ca să le savureze cine o mai pofti. Pe blogul meu dedicat berii o să descoperi articole cu informații interesante și utile, pe care probabil nu le cunoșteai, despre bere. Voi aborda subiecte ce tratează istoria berii de la începuturile ei și până în zilele noastre, rețete de bere,prezentări ale unor beri mai puțin cunoscute pe la noi, evenimente, resurse de documentare despre bere, un dicționar al berarului și multe altele.
Dacă vrei să știi de ce femeile au avut un rol important în apariția berii, cum a contribuit berea la apariția civilizației, cum se recunoaște o bere de calitate, din ce țară provine berea Dreher, la ce temperaturi fermentează berea Duvel, ce înseamnă droppelbock, lager sau stout, te astept cu placere sa ma citesti si sa ne raspundem la comentarii, cu siguranta vei afla toate aceste detalii intr-un mediu extrem de prietenos.
Să bem sănătoși. Noroc!