Wireframe-ul este o reprezentare schematica a interfetei unui site; cu cat complexitatea paginii web creste cu atat necesitatea acestei aplicatii deoarece usureaza munca designer-ului si a programatorului deoarece acestia vizualizeaza imediat modul de functionare al instrumentelor pe care trebuie sa le dezvolte, iar acest lucru permite economisirea de timp semnificativ in explicatii.
In urma unei discutii cu un client, un designer cu ceva experienta, isi poate forma repede o viziune asupra viitorului design. Odata ce i-a fost impartasita ideea și tema proiectului, designerul va atribui în minte un wireframe, o structura, functionalitati necesare sau chiar o paleta de culori.
Importanta acestuia se concentreaza asupra reducerii timpui de lucru de catre designeri si ofera companiilor un exemplu concret despre viitoarea lor pagina web, informatii care se refera la:
• structura sa de ansamblu,
• relatia dintre fiecare intrare sau fiecare pagina
• continutul de orice tip (text, titluri, imagini, document video de download) si localizarea lor in pagini,
• ergonomia fiecarei pagini.
Construirea unui wireframe
Pentru a construi un wireframe exista pagini web care te ajuta sa asamblezi elementele necesare realizarii acestuia. Primul insa este informarea despre comenzile utilizabile ale paginii web astfel incat realizarea acestei structuri sa fie realizata in doar cateva ore.