Ingrediente:
-3 cesti de faina
-2 lingurițe de sare
-½ linguriță de zahăr
-¾ linguriță drojdie instantă
-1/2 cupe + 2 linguri de apa la temperatura camerei
Indicatii: Adaugati faina, sare, drojdie si zahar intr-un castron mare. Se amesteca pana se combina. Se adauga apa in amestecul de faina si se amesteca pana se formeaza un aluat gros. Va fi un pic cam lipicios. Acoperiti vasul cu un invelis de plastic si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei peste noapte. Cand sunteti gata sa coaceti, preincalziti cuptorul timp de 30 de minute. Indepartati aluatul din castron si adaugati-l pe o suprafata de lucru curata. Formati aluatul ca o minge si inveliti-l usor in faina. Adaugati aluatul pe hartie. Coaceti timp de 30 de minute descoperit. Scoateti din cuptor painea cand devine de culoare marionie aurie si crocanta pe partea de sus.