O scurtă istorie despre narghilea: ce este?
Narghilele tradiționale sunt dispozitive de fumat, un tip de țeavă pe bază de apă, folosite pentru a fuma tutunul pur sau tutunul infuzat cu extract de fructe sau amestecat cu ierburi. Narghileaua își are originea în India, dar și-au făcut drum spre Orientul Mijlociu, unde a devenit o tradiție. Acum pot fi găsite în toată lumea.
Anatomia unei narghilele
Anatomia de bază a unei narghilea constă din următoarele părți:
Bolul
Bolul este locul în care este așezată shisha (narghileaua) și este situat chiar la baza acesteia. Bolul poate fi din diferite materiale precum inox, ceramică, Pyrex (sticlă borosilicată), porțelan sau lut.
Tava
Tava este amplasată direct sub narghilea și este folosită pentru a prinde orice cenușă liberă care cade din tutunul arzător sau din cărbuni.
Piesa din centru
Piesa centrală este cea mai importantă, căci ține toate părțile la un loc. Această piesă este realizată de obicei dintr-un metal precum cupru, aluminiu, alamă sau oțel inoxidabil.
Vaza
Vază este componenta care ține apa și care filtrează fumul de tutun înainte de a intra în furtun. De asemenea, apa răcește fumul și îl împiedică să se încălzească prea repede. Această piesă este realizată în general din sticlă sau acril.
Furtunul
Furtunul este tubul prin care circulă fumul filtrat chiar înainte de a fi inhalat de fumător. Furtunurile din plastic sau silicon sunt cele mai bune. Furtunul poate fi confecționat din materiale lavabile sau non-lavabile.
Cum se fumează narghileaua?
Shisha este termenul pentru tutunul aromat, care este afumat într-o narghilea. Totuși, acest termen este în general acceptat și utilizat în mod interschimbabil cu narghilea pentru a se referi la bolul de apă în sine. Cele mai populare arome de tutun includ măr, mentă, trandafir, struguri, lămâie și pepene verde. Fumătorii care trec pragul Ganesha Caffe sunt încurajați să experimenteze și să amestece aromele pentru a crea unele unice.
Deși procesul de fumat narghilea este simplu, poate fi un pic copleșitor pentru un începător să-și dea seama cum să fumeze shisha de unul singur.
În general, tutunul este amestecat cu glicerină, melasă sau miere și un extract fructat într-una dintre aromele menționate mai sus. Tutunul poate fi amestecat și cu diferite plante aromatice, dar extractele fructate sunt utilizate pe o scară mai largă.
Ce așteptări să ai atunci când încerci prima dată?
Ca începător, cel mai probabil te vei regăsi într-un local popular precum Ganesha Caffe. Pregătiți-vă pentru cel puțin o oră sau două de fumat constant pentru experiența cea mai satisfăcătoare.
Pentru început, vi se va oferi un meniu cu narghilea și vi se va cere să vă alegeți aroma. După ce aroma este aleasă, narghileaua va fi servită, unde cărbunii fierbinți sunt așezați în partea superioară a acesteia, pe o folie de aluminiu.
Pentru a obține experiența completă a aromei de narghilea, este necesar să fumați în mod constant, astfel încât cărbunii și tutunul să rămână la o temperatură adecvată. Poate fi o provocare pentru o persoană să facă acest lucru singură, în mod special pentru un începător al tainele narghilelei.
După 20 de minute, aroma va începe să se schimbe, iar fumul va deveni fierbinte. În acel moment, puteți folosi penseta pentru a începe să eliminați cărbunii. Atunci când cărbunii s-au epuizat, în general după aproximativ o jumătate de oră, puteți solicita cărbuni de ardere care sunt proaspeți pentru a oferi un aer fresh. Acest lucru se poate face o dată sau de două ori înainte de a se utiliza narghileaua.
Pentru o experiență deosebită, într-un cadru amenajat special cu un design specific oriental, Ganesha Caffe cu siguranță este locul ideal pentru a experimenta cea mai bună narghilea din capitală.