Multe persoane sunt atrase de culori reci, de linii curate si de forme minimaliste care caracterizeaza un stil de decor modern, dorind ca bucataria lor sa se simta ca un spatiu confortabil si primitor. Deci, ce faci cand iti doresti vibratii reci ale stilului modern, dar, de asemenea, doriti si un spatiu cald si primitor?
Alegeti Forme Contemporane
Secretul pentru a obtine o bucatarie contemporana este construirea unei fundatii de forme care intruchipeaza stilul contemporan. De acolo, puteti adauga caracteristici – sub forma de culoare sau material – care aduc caldura unei bucatarii. O bucatarie moderna necesita atentie la echilibru, proportie si combinatii de finisaje, culori, texturi care aduc spatiul la viata.
Gatiti cu stil
Designerii pot folosi tehnologia touch pentru a pastra aspectul curat fara a adauga elemente hardware. Sau trasarea simpla a barului poate functiona in armonie cu celelalte elemente clare ale bucatariei. Daca doriti un aspect decorativ, puteti opta pentru un aragaz din otel inoxidabil sau negru mat, totusi nu prea evident. Orientarea orizontala face ca aspectul contemporan sa permita uniformitatea, indiferent daca bucataria se deschide spre stanga sau spre dreapta. Supraimprimarea creeaza, de asemenea, un aspect contemporan.
Blaturi
In bucatariile contemporane, blaturile sunt in mod frecvent fabricate din acelasi material, adesea o optiune artificiala, cuart sau suprafata solida. Feriti-va de prea mult model intr-un material natural, deoarece ar putea trage bucataria intr-o alta directie de proiectare. De exemplu, cea mai mare granita nu poate fi un sentiment foarte contemporan. Placile din sticla cu linii precise pot face pentru un aspect contemporan, cum ar fi cele mai contemporane placi ceramice sau chiar o piatra daca este mai uniforma.
Aparate si dispozitive: Aragazele tind sa fie elegante, cu un design minimalist. Au un aspect curat, adesea din otel inoxidabil sau negru mat. Un aragaz performant substituie o gama extinsa de aparate necesare pentru gatit, maximizand efectul termic al oalei sub presiune, spre exemplu. Totusi, inainte de a achizitiona „acel aragaz” care raspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra, trebuie sa va faceti o lista de caracteristici, luand in calcul si designul bucatariei. Spre exemplu, daca ati optat pentru o bucatarie rustica, alegeti un aragaz care sa se integreze in cadru.
Cercetarile recente releva ca ne petrecem peste un sfert din viata in bucatarie, fapt pentru care aceasta semnifica mai mult decat un spatiu in care gatim si servim masa. Bucataria ne reflecta obiceiurile culinare, dar si personalitatea, astfel ca este nevoie de mai mult de un aragaz si elemente de mobilier pentru a ne bucura de un spatiu primitor si perfect functional, totodata.