Ieri am avut ocazia de a explora si exploata din plin sistemul de transport public din Bucuresti dupa o perioada destul de lunga in care nu ne-am intersectat pasii … rotile … Din perspectiva calitatii serviciilor pot spune ca raportul pret/calitate este unul echitabil, dar doar daca nu circuli la ore de varf.
Am inceput peripetia cu metroul si am fost vecin de scaun cu doua studente la medicina de origine indiana sau pakistaneza … dupa voce, dupa port. Una dintre ele parcurgea un curs de medicina scris de mana in limba engleza … Trasaturi fine, ten masliniu si un aer exotic propriu acelui areal al Terrei.
La Victoriei am iesit din „tenebrele” subterane ale metroului si m-am imbarcat in linia expres care merge la Aeroportul Henri Coanda. Liber, curat, cald, cu o voce placuta care anunta fiecare statie si o voce si mai interesanta in spate care sporovaia ceva la telefon in franceza … Cred ca a vorbit pret de 2-3 statii … nu se mai termina 🙂
La intoarcere, am revenit in taramul umbrelor si pe drumul spre casa am impartit vagonul de metrou cu un grup de trei negri, care tot bodoganeau pe limba lor.
Dar „sarea si piperul” intregii aventuri a venit pe final de „meci” cand am surprins urmatoarea convorbire telefonica …
El, un tip la ~30 de ani, aranjat, spilcuit, curatel si bine sters de praf, se aseaza in metrou pe unul din scaunele din fata mea, scoate mobilul si suna pe cineva:
– Alo, Cocosel, te-am sunat sa-ti dau o veste …
Uite-l si pe-asta, imi zic eu, si-a gasit momentul confesiunilor …
– Aseara m-am vopsit … Da, acum sunt brunet, sper sa-ti placa.
Cu greu m-am abtinut sa nu izbucnesc in hohote de ras 😀
– Ne vedem cand vin la Ploiesti …
Ma intreb si acum daca la capatul celalalt al undelor era o Ea sau un El 😀
Uitandu-ma cu atentie, se vedea ca parul lui are o culoare aparte, un negru lucios cam nenatural …
Mare ti-e gradina Doamne 🙂
Intr-o singura zi m-am intersectat cu mai multi vorbitori de limbi straine decat in ultimele luni luate la un loc. Micul Paris devine din ce in ce mai colorat, cosmopolit si asta gratie mai ales studentilor straini care vin la studii in Romania. Criza globala are si unele mici efecte pozitive pentru Romania, pentru invatamantul nostru superior, pentru ca este mult mai rentabil si mai facil pentru acesti studenti sa vina la studii in Romania si nu in centre universitare din Vest, unde costurile sunt mult mai mari.
Tu cand te-ai intalnit ultima data cu un strain?