Una dintre principalele cauze de deces din zilele noastre este boala de inima asociata cu acumularea de lipide in artere. Mai multe studii efectuate atat pe subiectii umani, cat si pe animale au evidentiat faptul ca administrarea interna regulata a gelului de aloe vera are efecte benefice considerabile in ceea ce priveste scaderea colesterolului, a trigliceridelor si a fosfolipidelor (cand sporeste cantitatea acestor elemente in organism, are loc o crestere semnificativa a grasimilor din artere).
Intr-un studiu de laborator, un grup de animale cu un nivel ridicat al colesterolului a fost tratat cu glucomanan – o polizaharida derivata din planta de aloe vera. Aceasta experienta a demonstrat efectul puternic pe care il are planta aloe vera in ceea ce priveste scaderea colesterolului, a trigliceridelor si fosfolipidelor si acizilor grasi precum si in cresterea HDL, numit “colesterol bun”.
Doctorul Ivand Danhof a descoperit, la randul sau, ca sarurile de izocitrat de calciu continute in aloe vera ar putea ajuta persoanele care sufera de afectiuni cardiace sau care au antecedente de acest gen in familie. In asemenea situatii de risc el recomanda sa se bea zilnic gel de aloe vera. Descoperirea sa a fost confirmata si de alti cercetatori.
La congresul anual din 1984 al Academiei Americane de Angiologie si al Institutului International de Angiologie, doctorul O.P. Agarwal a prezentat o comunicare care se bazeaza pe rezultatele unui studiu facut timp de cinci ani asupra a cinci mii de persoane care sufereau de angina personala. Un complement de regim care asocia aloe vera cu pastai de isabgol a dus la diminuarea sensibila a colesterolului si la scaderea frecventei crizelor.
Dupa cinci ani toti pacientii erau in viata si nu mai prezentau efectele secundare aloe bolii. Paralel cu consumul regulat de aloe vera se recomanda un aport substantial de acizi grasi omega-3, iar o sursa de omega 3 este Forever Arctic Sea Omega-3.
Alte studii au aratat ca un consum zilnic de aloe vera genereaza in cateva saptamani scaderea nivelul colesterolului in sange si diminuarea tensiunii arteriale. Misterul acestor efecte benefice nu este inca elucidat, dar studiile avanseaza.