… o întrebare simplă, dar care poate avea răspunsuri diferite, de la persoană la persoană, însă, este general acceptat fapul că ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, ocupând locul al doilea, după apă. Cele mai cunoscute tipuri de ceaiuri (oolong, alb, verde, negru, pu-erh), care au o arie de răspândire foarte mare sunt ceaiurile realizate din planta Camellia Sinensis. Acestea vin de pe continetul asiatic, în special din China, Japonia, Taiwan și India. Acestea sunt consumate de către milioane de persoane, mai ales că acestea se găsesc destul de ușor în magazinele de specialitate. Însă, mai putem numi ceaiuri și ceaiul din fructe, mușețel sau chiar infuzia de Rooibos? Ei bine, după clasificarea generală a ceaiului, acestea intră în categoria tisanelor.
… o licoare, de cele mai multe ori frumos aromată, cu un gust deosebit, care este folosită adesea și ca medicament, având foarte multe proprietăți benefice asupra organismului și chiar și în lupta cu cele mai aprige boli. Aceasta este folosită încă din vechime și chiar dacă este privită uneori cu scepticism, aceasta are efecte pozitive, care nu apar peste noapte, ci după ce este cunsumată o perioadă mai lungă de timp.
… un adevărat izvor de povești, care dăinuie din vechime și până astăzi, povești care pot fi aflate toate la o ceașcă de ceai fierbinte. Cărțile despre ceaiuri, destinațiile de vacanță în cele mai frumoase locuri aflate într-o comuniune cu ceaiul și multe altele, te ajută să descoperi civilizații, culturi și oameni.
… ceaiul poate fi un mod de viață, o carte a cunoașterii și un leac tămăduitor pentru suflet și trup. Un loc în care vei găsi o cultură în formare a ceaiului este și laceainarie.com, o ceainărie virtuală care a izvorât dintr-o ceașcă de ceai și care se tranformă într-o cărticică a cunoașterii ceaiului.