Reteta personalizata de cookie-uri cu ciocolata

Cookie

2½ cani faina

½ lingurita de bicarbonat de sodiu

¼ lingurita de sare

1 cana de zahar brun inchis

½ ceasca de zahar alb

1 ceasca de unt sarat, moale

2 oua mari

1 lingurita extract de vanilie pura

1 ½ cesti de ciocolata

Intr-un castron mediu combinati faina, sifonul si sarea. Se amesteca bine cu telul si se lasa deoparte.

Intr-un castron mare, cu un mixer electric amestecati zaharurile la viteza medie. Se adauga untul si se amesteca pentru a forma o pasta de cereale, insistandu-se pe partile laterale ale bolului. Se adauga oua si extract de vanilie si se amesteca la viteza medie. Nu amestecati prea mult. Se adauga amestecul de faina si se amesteca la viteza mica pana se omogenizeaza Cand se amesteca complet, se adauga chipsurile de ciocolata si se amesteca treptat cu lingura de lemn pana cand sunt complet incorporate. Scoateti bilele de aluat cu o lingura. Rotiti-le si presati-le. Se raceste timp de 1 ora in frigider.

Cand sunteti pregatit sa coaceti, preincalziti cuptorul. Coaceti timp de 20 pana la 25 de minute pana cand aspectul devine unul auriu. Se lasa sa se raceasca cateva minute inainte de a servi.

Nu renunta la racirea aluatului de ciocolata inainte de coacere! Acest pas va asigura de faptul ca cookie-urile vor fi moi in fiecare moment.