Chiar daca cu ceva timp in urma ti-ai inchiriat o masina, este posibil ca in viitor sa fii nevoit sa treci prin aceeasi experienta. Chiar daca ai trecut deja prin aceasta experienta, sunt foarte multe detalii pe care trebuie sa ti le amintesti, intrebari la care trebuie sa raspunzi si decizii pe care trebuie sa le iei. In continuare o sa va spun cateva dintre lucrurile care o sa va ajute sa cunoasteti domeniul inchirieri auto, care de multe ori se pare a fi destul de dificil.
1. Firma la care apelezi. Verificati mai multe site-uri web ale firmelor din acest domeniu, cum ar fi rentacarfirst.com si aflati mai multe informatii despre autoturismele disponibile. Dupa acest lucru intrati in legatura directa cu reprezentantii firmei si vedeti daca puteti beneficia de servicii accesibile.
2. Calculeaza cat mai corect tarifele. De multe ori se intampla ca sumele destul de mici sa nu ramana la fel pana la sfarsit. Pot interveni anumiti factori care influenteaza tariful stabilit, de aceea trebuie sa clarifici foarte bine taxele si sa aveti grija de autoturismul inchiriat.
3. Vanatoarea de oferte. Verificati intotdeauna reducerile de weekend, tarifele speciale saptamanale sau promotiile sezoniere. Se poate intampla ca si in cazul cumparaturilor online, sa primesti alerte cu coduri promotionale sau de reducere dupa care va trebi sa faci o cautare rapida pe internet a companiei de inchirieri masini. Ai putea gasi un cod promotional pe care va trebui sa-l salvezi pentru a beneficia de reucerea pentru inchiriere.
4. Opteaza pentru masinile economice. Chiar ai nevoie de o masina mare? Daca nu, alege una dintre masinile de dimensiuni mai mici, acestea au numeroase motive pentru care sunt atat de populare.
5. Verificati zona de preluare a autoturismului si locatiile in care puteti sa va deplasati. Asigurati-va cat mai bine inainte de a va bloca in afacerea de rent a car. Sunt companii care ofera aceste servicii pe tot teritoriul tarii si companii care ofera aceste servicii doar intr-un singur oras. Informeaza-te foarte bine inainte de a lua o decizie finala.
6. Respecta conditiile si termenii contractului. In cazul in care autoturismul inchiriat nu este predat la ora, data si locul stabile sau nu se afla in aceeasi stare in care a fost atunci cand a fost preluat, agentia de inchiriere are tot dreptul sa perceapa taxe suplimentare.
In speranta ca aceste informatii iti vor fi de folos, nu imi ramane decat sa iti urez calatorie placuta!