Design-ul grafic se deosebeste de wireframe prin faptul ca are la baza totalitatea informatiilor pe care le poate vedea utilizatorul paginii (culori, forma, dont, textura) in timp ce in wireframe sunt prezente specificatiile ce tin de aranjarea in pagina, locul in care se plaseaza imaginile, tipul de informatii furniztae in fiecare categorie a meniului.
Un wireframe se construieste în alb-negru-gri si nu este foarte detaliat; ofera o directie designerului si constituie un punct de plecare in discutia cu clientul si de multe ori difera putin de propunerea finală (layout design). In faza de wireframe este absolut necesar sa utilizezi elemente care imita tag-urile html (select-uri, input-uri, link-uri, imagini, butoane, etc.). Sesizand un select sau un input clientul va sti imediat ce doresti sa construiesti.
Utilizarea unui wireframe este tot mai des intalnita in randul web designerilor deoarece ofera informatii concrete despre imaginea paginii web pe care clientul doreste sa o realizeze; altfel ca si clientul la randul lui isi poate exprima mai usor dorintele despre compozitia si structura paginii web. In cazul in care acesta isi schimba ideile si ar dori niste schimbari e mult mai simplu sa faci modificari pe baza wireframe-ului.