O escapadă de două zile de un weekend poate fi la fel de relaxantă ca un sejur întreg. Weekend break-urile au devenit o activitate obişnuită şi pentru turiştii români care aleg în fiecare weekend câte o destinaţie din ţară unde să se relaxeze, dar şi să cunoască câte ceva depre locurile respective. Pentru escapade aşa de scurte, turistul trebuie să plece informat la drum, iar forumurile şi blogurile de profil le pot furniza informaţii necesare pentru o vacanţă reuşită.
Sinaia un city-break apreciat
Weekend break-urile reprezintă o modalitatea de relaxare activă, nu de lenevire pentru că scopul unei călătorii este aceea de deconecatre şi de implicare în activităţi cât mai diversificate de stimulare fizică pentru a ieşi din rutina zilnică.
O destinaţie pentru un weekend break o reprezintă oraşele de pe Valea Prahovei unde numărul turiştilor creşte de la weekend la weekend, mai ales în sezonul de iarnă, dar şi vară. Sinaia oferă o mulţime de opţiuni de petrecerea cu folos a timpului liber. Aici turiştii pot vizita o mulţime de obiective turitsice precum castelul Peleş, Pelişorul, Cazinoul Sinaia sau Mănăstirea. De asemenea, pot face drumeţii, Sinaia fiind o staţiune montană foarte benefică pentru sănătate.
O destinaţie de relaxare şi tratament
Turiştii vin aici pentru a-şi trata afecţiuni precum neuroastenia, tulburări ale sistemului digestiv, tulburări endocrine şi respiratorii, reprezentînd totodată, o destinaţie ideală de relaxare, recuperare şi odihnă.
Posibilităţile de cazare Sinaia sunt variate astfel încât turiştii au posibilitatea de a-şi petrece weekendul în cele mai bune condiţii. Important este ca aceştia să ştie dinainte unde anume doresc să îşi petreacă vacanţa şi care este bugetul pe care l-au planificat pentru partea de cazare. Printre oferte se numără hoteluri moderne, pensiuni, vile, dar şi case de particulari şi nu lipsesc nici cabanele.
Braşovul, în topul preferinţelor turistice
Un alt oraş ideal pentru un city-break de weekend este Braşovul, un oraş în continuă dezvoltare. Numărul turiştilor care au vizitat Braşovul în ultmii ani s-a dublat, ajungând în 2011 la jumătate de milion. În afară de punctele de maximă atracţie precum Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Cetatea Brasovia, Poarta Ecaterina şi altele, Braşovul este un punct de plecare către alte obiective turistice precum Castelul Bran, Cetatea Râşnov, munţii Făgăraş, masivul Piatra Craiului ş.a.
Acest aspect a impulsionat şi dezvoltarea imobiliară în domeniul hotelier astfel încât numărul oportunităţilor de cazare Brasov a crescut foarte mult. Ca posibilităţi de cazare, Braşov-ul are peste 5000 de locuri distribuite în peste 150 de hoteluri şi pensiuni de toate categoriile. În funcţie de buget şi preferinţe, turiştii pot alege un hotel de la cinci la trei stele. Pentru cei care nu îşi permit să chelutiască prea mult pe lux, există hoteluri şi pensiuni de două stele, iar pentru studenţi sau tinerii care îşi fac din călătorie o pasiune, se pot caza la hosteluri.